Gevlochten kaneelbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Gevlochten kaneelbrood
Stap 1
Doe de broodmix, ½ tl zout en 20 gr boter in een beslagkom. Voeg 275 ml lauwwarm water toe en kneed met een mixer met deeghaken of met de hand tot een soepel deeg.
Stap 2
Dek af met vershoudfolie en laat 10 minuten op kamertemperatuur rijzen. Meng intussen de kaneel en suiker door de rest van de boter.
Stap 3
Druk het deeg op een met bloem bestoven werkblad plat en trek het uit tot een lap.
Stap 4
Vouw de lap in drieën dicht en druk weer plat. Trek nogmaals uit tot een lap en leg met de lange zijde naar je toe.
Stap 5
Verdeel het boter-suikermengsel over het deeg, maar laat 3 cm aan de bovenkant vrij.
Stap 6
Maak de vrijgelaten deegrand nat met een beetje water en rol de lap in de lengte op. Leg de deegstreng met de naad naar beneden en snijd in de lengte doormidden.
Stap 7
Draai de twee strengen met de snijkant naar buiten om elkaar heen en knijp de uiteinden vast. Rol de vlecht als een slakkenhuis op en steek het uiteinde eronder.
Stap 8
Laat afgedekt 45 minuten narijzen.
Stap 9
Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het brood op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de oven.
Stap 10
Meng de poedersuiker met 1 à 2 el water en decoreer het kaneelbrood ermee.