Gestoomde vis met bosui en gember
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoomde vis met bosui en gember
Stap 1
Neem een bord dat in een grote pan met deksel past en vet het in met olie. Leg de vis erop en bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Verdeel de reepjes gember en bosui over de vis. Zet een kommetje water omgekeerd in een pan met een laagje water erop. Breng aan de kook. Zet het bord met de vis op de omgekeerde kom en zet de deksel op de pan. Stoom de vis zo op een lage stand tegen de kook aan in 10-15 minuten gaar.
Stap 3
Verhit intussen 2 eet- lepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze begint te geuren. Voeg de paksoi toe en roerbak op een hoge stand in een paar minuten beetgaar. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
Stap 4
Verhit de rest van de zonnebloemolie met de sojasaus en het citroensap in een (steel)pannetje. Schep de paksoi in het midden van 4 voorverwarmde borden en bestrooi met de sesam. Giet het stoomvocht voorzichtig van het bord en leg de visfilets op de paksoi. Giet over elke filet 2 eetlepels warme sojasaus en bestrooi met sesamzaad.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie295 kcal
- Eiwit31 g
- Koolhydraten7 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd2 g