Gestoomde bao bun met gemarineerde speklapjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoomde bao bun met gemarineerde speklapjes
Stap 1
Verhit de grillpan en bestrijk de speklapjes met 1 eetlepel zonnebloemolie. Grill de speklapjes in ongeveer 10 minuten krokant en gaar. Keer regelmatig.
Stap 2
Hak de sushi gember fijn. Hak het vlees fijn en meng met de gember.
Stap 3
Zeef zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en meng met 1 eetlepel suiker en een theelepel zout. Giet de melk, 1 eetlepel rijstazijn en een eetlepel zonnebloemolie erbij en kneed tot een samenhangend deeg.
Stap 4
Doe het deeg in een licht geoliede kom, bedek met een schone, vochtige doek en laat het 2 uur rijzen tot het verdubbeld is.
Stap 5
Meng de rest van de azijn met suiker en zout en schenk over de rode kool. Zet weg tot gebruik.
Stap 6
Rol het deeg uit tot een lange worst van ongeveer 3 cm dik en snijd in 8 gelijke delen. Rol elk stuk deeg met bebloemde handen tot een bal. Rol elke bal met de deegroller uit tot een ovale vorm van ongeveer 3-4 mm dik.
Stap 7
Bestrijk de bovenkant met olie en vet de chopstick in. Plaats de geoliede chopstick in het midden van elk ovaal, vouw het deeg over de chopstick en trek de eetstokje er langzaam uit.
Stap 8
Breng een pan met een laag water aan de kook en plaats de stoommand op de pan. Knip een stuk bakpapier in de maat van het stoommandje en prik hier met een vork gaatjes in. Verdeel enkele broodjes over het stoommandje en zet de deksel erop.
Stap 9
Stoom de bao buns in ongeveer 15 minuten gaar. Vouw de warme buns open en vul ze met de rode kool, het vleesmengsel en tuinkers. Serveer met zoete chilisaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie721 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten63 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd13 g