Gestoofde spitskool met krokant spekkruim
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoofde spitskool met krokant spekkruim
Stap 1
Maak de spitskool schoon: verwijder de buitenste lelijke bladen en snijd een plak van de onderkant. Snijd de spitskool in 8 partjes.
Stap 2
Smelt de boter in een braadpan. Fruit het venkel- of karwijzaad 2 min. Leg de spitskool in de pan. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook.
Stap 3
Zet de warmtebron op een lage stand en stoof de spitskool afgedekt in 15 min. gaar.
Stap 4
Hak in de hakmolen het brood met de knoflook en de peterselie tot fijne kruimels.
Stap 5
Verhit de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit.
Stap 6
Schep het spekvet tot 1 eetl. uit de pan. Voeg het knoflook- peterseliekruim toe en bak in nog 4 min. goudbruin en krokant.
Stap 7
Leg de gestoofde parten spitskool op een schaal. Schep er wat van het kookvocht over en bestrooi met het krokante spekkruim.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie206 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten12 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)