Gestoofde kalfsriblappen met paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoofde kalfsriblappen met paddenstoelen
Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees daarna in stukken van 5 cm, bestrooi met zout en peper en bak ze rondom bruin in een braadpan met 2 eetlepels olijfolie. Leg ze op een bord.
Stap 2
Snipper de ui. Snijd de bleekselderij en bospeen in blokjes van 5 mm. Fruit in het bakvet ui, bleekselderij en wortel zachtjes glazig. Bak de tomatenpuree 2 minuten mee. Roer de vleesfond met zo nodig een scheut water erdoor en breng al roerend aan de kook. Leg het vlees weer in de pan en stoof het afgedekt in 1½-2 uur zachtjes gaar.
Stap 3
Snijd de portabella’s in plakken en hak de knoflook fijn. Bestrijk de plakken portobello dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan bruin en gaar. Meng knoflook met citroenrasp en fijngehakte peterselie en roer dit vlak voor het serveren door de stoofpot. Verdeel de portobello erover. Lekker met tagliatelle.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten9 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd7 g