Gestoofde hazenbout met geroosterde cranberry’s
Ingrediënten
Bereidingswijze Gestoofde hazenbout met geroosterde cranberry’s
Stap 1
Snipper de helft van de uien fijn. Verwarm de boter in een wijde braadpan of hapjespan en bak de hazenbouten op hoog vuur rondom bruin. Verdeel de gesnipperde ui met de helft van de tijm en een derde van de cranberry’s eromheen en bak nog 2-3 minuten.
Stap 2
Schenk de wijn en fond langs de rand van de pan bij de hazenbouten. Breng tegen de kook aan en stoof de bouten in 1½ uur zachtjes gaar. Snijd de ontbijtkoek in blokjes en voeg deze na 1 uur toe. De ontbijtkoek valt tijdens het stoven uit elkaar en bindt de saus.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de andere ui in partjes. Schep in de braadslede de resterende cranberry’s met de uipartjes, olijfolie, rest van tijm en wat zout en peper door elkaar. Rooster de cranberry’s in de oven in 15-20 minuten gaar. Schep de stroop erdoor en doe de cranberry’s in een schaal. Doe ook de hazenbouten met saus in een schaal. Lekker met gevulde appeltjes met rode kool.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie550 kcal
- Eiwit42 g
- Koolhydraten19 g
- Vet27 gWaarvan verzadigd8 g