Gesmoorde kikkererwten met pompoen
Ingrediënten
Bereidingswijze Gesmoorde kikkererwten met pompoen
Stap 1
Week de kikkererwten 4 uur in een kom met 2 liter koud water. Laat ze in een vergiet uitlekken.
Stap 2
Snijd de uien elk in 12 partjes en de tenen knoflook in plakjes. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en fruit de ui en knoflook glazig. Snijd ondertussen de tomaten in partjes.
Stap 3
Schep de kikkererwten met de 2 eetlepels tijm, 2 eetlepels oregano en tomaten erdoor en bak nog 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en smoor de kikkererwten op matig hoog vuur in 1 uur bijna gaar. Snijd de paprika in stukken en maakt de sperziebonen schoon en snijd in stukken. Voeg dit dan toe en kook alles in nog 30-45 minuten zachtjes gaar.
Stap 4
Verwarm intussen de oven op 220°C. Snijd de pompoen in 8 dunne parten en zet op de bakplaat en strooi er 1 eetlepel tijm en 1 eetlepel oregano met wat zout en versgemalen zwarte peper over. Rooster de pompoenparten in de oven in 25-30 minuten gaar. Serveer de kikkererwtenstoofpot met de pompoenparten erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten45 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd3 g