Gesmolten sneeuwman koek
Ingrediënten
Bereidingswijze Gesmolten sneeuwman koek
Stap 1
Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en het 5 kruidenpoeder met een beetje zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor tot een kruimelig deeg ontstaat.
Stap 2
Klop met een vork de eieren los met de gembersiroop en meng door het kruimeldeeg. Kneed met koude handen snel tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
Stap 3
Verwarm de oven op 180 °C. Rol met schone handen steeds 1 elvan het deeg tot een balletje, druk een beetje plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rol vervolgens 1 tl van het deeg tot een balletje, druk plat en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4
Vorm een sneeuwpop van een groot, klein en groot koekje maar zorg dat de koeken elkaar nét niet raken. Druk met de duim een kuiltje in het midden van alle koekjes. Bak ze in 15 minuten lichtbruin en knapperig in de oven. Laat op de bakplaat afkoelen op een rooster.
Stap 5
Hak de witte chocolade grof. Verwarm de rest van de boter in een steelpan en smelt hierbij de chocolade. Schenk de chocola met een lepel in de holtes van de koeken.
Stap 6
Knip de marshmallows doormidden en druk boven in elke koek 1 halve marshmallow. Geef de marshmallow met de chocoladestift (puur en wit) twee ogen en met de karamel stift een puntige neus.
Stap 7
Teken op de buik chocoladestift (melk) drie grote knopen. Maak met de decoratiestift (wit) onderop de buik twee ovale stippen als voeten. Breek een zoute stick doormidden en geef de sneeuwpop armen.