Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde zalm met bietjes-cranberrychutney
Stap 1
Verhit voor de chutney 3 eetlepels olijfolie en stoof hierin de ui, appel en cranberry's circa 10 minuten.
Stap 2
Voeg de suiker toe en laat smelten. Schep de bietjes erdoor, blus af met de balsamicoazijn en kook al roerend in tot de dikte van jam.
Stap 3
Schep de dille erdoor en laat de chutney afkoelen. De chutney is in een brandschone jampot circa een week houdbaar in de koelkast.
Stap 4
Verwarm de ovengrill. Besprenkel de zalm met het citroensap en bestrooi met zout, peper en de kruiden.
Stap 5
Leg de zalmfilets naast elkaar op de bakplaat en besprenkel met olie. Rooster de zalm in de oven 2-4 minuten (afhankelijk van de dikte) per kant.
Stap 6
Serveer de zalm met de chutney. Lekker met gebakken krieltjes.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
Voedingswaarden
- Energie540 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten38 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
