Geroosterde wortelen met kikkererwten en komijnyoghurt
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde wortelen met kikkererwten en komijnyoghurt
Stap 1
Leg de theedoek in een bolzeef en giet de yoghurt erin. Hang boven een kom en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd de uien in kwarten en leg samen met de bospeen op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 3 el olijfolie en breng op smaak met peper, zout en ½ tl komijn. Rooster 20-25 minuten tot de wortelen goudbruin en gaar zijn. Schep halverwege om.
Stap 3
Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de rasp en de helft van het sap, de rest van de komijn, peper en zout door de uitgehangen yoghurt en verdeel over een platte schaal. Schep de kikkererwten om met de rest van het citroensap en de rest van de olijfolie verdeel met de uien en wortelen over de yoghurt. Garneer met de muntblaadjes. Lekker met platbrood.
Aanvullende benodigdheden
- - schone theedoek
- - Bolzeef
Voedingswaarden
- Energie419 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten33 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd6 g