Geroosterde witlof met hazelnoot
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde witlof met hazelnoot
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd een stukje van de onderkant van de witlof en halveer. Rasp de schil van de sinaasappels en pers de vrucht uit. Hak de peterselie grof.
Stap 2
Halveer de kippendij. Verdeel de aardappeltoefjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 3
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de kippendij 4 minuten. Voeg de helft van de honing, sinaasappelrasp en -sap toe en bak in 8 minuten gaar.
Stap 4
Beng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit intussen een andere pan met 2 el olijfolie en bak de witlof met de hazelnoten en de rest van de honing, sinaasappelrasp en -sap in 6 minuten goudbruin.
Stap 6
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel de witlof en aardappeltoefjes over borden en leg de kippendij op de witlof. Garneer met de krulpeterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - rasp
Voedingswaarden
- Energie822 kcal
- Eiwit35.8 g
- Koolhydraten70.6 g
- Vet41.9 gWaarvan verzadigd8.2 g