Geroosterde tomatensoep met knoflookbrood
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde tomatensoep met knoflookbrood
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de trostomaten in kwarten. Pel de rode uien en snijd in kwarten. Pel de tenen knoflook. Los de bouillontablet op in 450 ml kokend water.
Stap 2
Leg de trostomaten, rode uien, knoflook en 4 basilicumtakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Schenk er de balsamicoazijn en 2 el olijfolie over en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Rooster de groenten 30 minuten in de oven. Bak de laatste 10 minuten de knoflook baguette mee.
Stap 4
Doe alle groenten met het bakvocht in een soeppan en voeg de groentebouillon toe. Pureer de soep met een staafmixer.
Stap 5
Breng de soep op smaak met zout en peper. Ris de blaadjes basilicum van de rest van de takjes.
Stap 6
Verdeel de soep over de soepkommen, garneer met de basilicumblaadjes en serveer met de knoflook baguette.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie210 kcal
- Eiwit6.1 g
- Koolhydraten29.4 g
- Vet6.2 gWaarvan verzadigd3.6 g