Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde stoofpeertjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde stoofpeertjes
Stap 1
Snijd de knoflook in plakjes. Breng de rozijnen in ruim water aan de kook.
Stap 2
Neem de pan van het vuur en laat de rozijnen in het water afkoelen.
Stap 3
Laat ze in een zeef goed uitlekken.
Stap 4
Schil de peren, snijd deze in vieren en verwijder de klokhuizen.
Stap 5
Schep de parten peer in de braadslede om met de knoflook, rozijnen, kaneel, gemberpoeder, wijn, wat zout en olijfolie.
Stap 6
Schuif de braadslede in de oven en schakel de oven in op 220°C.
Stap 7
Rooster de peren in 30-40 minuten mooi bruin en gaar.
Stap 8
Schep ze regelmatig om.
Aanvullende benodigdheden
- - Kleine braadslede of ovenschaal.
Voedingswaarden
- Energie245 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten40 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd1 g
Trefwoorden
