Geroosterde spruitjes met halloumi en paprikatapenade
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde spruitjes met halloumi en paprikatapenade
Stap 1
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen met de teen knoflook in 4 min. goudbruin. Schep uit de pan op een bord en laat afkoelen.
Stap 2
Maak ondertussen de spruitjes schoon en snijd in kwarten. Snijd de halloumi in blokjes van 1 cm.
Stap 3
Laat de paprika’s uitlekken en verwijder de zaadjes. Snijd in grove stukken. Doe samen met de amandelen, knoflook, komijn, paprikapoeder, rode wijnazijn en iets meer dan de helft van de olijfolie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een tapenade en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Verhit de rest van de olijfolie in een wok en roerbak de halloumi 3 minuten Schep uit de pan op een bord. Roerbak in het achtergebleven bakvet de spruitjes met 2 el water 8 minuten. Voeg de halloumi toe en roerbak nog 2 minuten. Schep de spruitjes en halloumi op een schaal en verdeel de tapenade erover. Lekker met geroosterde aardappelen of couscous.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie471 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten17 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
