Geroosterde spitskool met zoete aardappelpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde spitskool met zoete aardappelpuree
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de spitskool in de lengte in 4 parten. Leg ze met de kern naar boven op de bakplaat. Rasp de sinaasappel en houdt de rasp apart. Pers de sinaasappel uit. Hak de knoflook fijn. Meng het sinaasappelsap met de fijngehakte knoflook, de olijfolie, balsamicoazijn en gemberpoeder. Wrijf de spitskoolparten in met twee derde van de marinade en sprenkel ook een beetje tussen de bladeren. Rooster in het midden van de oven in circa 25 minuten lichtbruin en gaar.
Stap 2
Schil de zoete aardappel en snijd in stukken. Kook de zoete aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet af en vang het kookvocht op. Hak de bladselderij fijn. Stamp de zoete aardappels met de sinaasappelrasp, bladselderij, zout, peper en eventueel wat kookvocht tot een puree.
Stap 3
Rooster de amandelen licht in een droge, hete koekenpan. Verdeel de aardappelpuree over borden. Leg een part spitskool erop en besprenkel met de rest van de marinade. Bestrooi met blokjes feta en amandelen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie605 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten57 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd6 g