Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde spitskool met speklappen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde spitskool met speklappen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de spitskool in kwarten en snijd de bospeen in schuine plakken van 2 cm dik. Meng de ras el hanout met 4 el olijfolie en zout en peper. Bestrijk de spitskoolparten rondom met wat kruidenolie. Meng de overige kruidenolie door de bospeen. Spreid de bospeen uit over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de spitskoolparten ertussen. Rooster 25 minuten in de oven.
Stap 2
Verwarm de gestoomde aardappelpuree volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 3
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de speklappen in 8 minuten krokant. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verdeel de aardappelpuree, geroosterde spitskool, bospeen en speklappen over de borden.