Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde romainesla
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde romainesla
Stap 1
Pers de tenen knoflook boven een kommetje en roer er citroensap, oregano, wat zout en versgemalen zwarte peper en olijfolie door. Halveer de kropjes romainesla. Bestrijk de snijvlakken van de kropjes met dressing.
Stap 2
Leg 4 kropjes op het snijvlak in een hete grillpan en rooster ze 4-6 minuten tot de snijvlakken mooi bruine strepen krijgen en de sla iets gaat slinken. Leg de geroosterde kropjes sla op een schaal met de bruine strepen naar boven. Rooster de andere kropjes op dezelfde manier en leg ze ook op de schaal.
Stap 3
Verkruimel de feta en hak de olijven in grove stukjes. Strooi de feta en olijven erover. Lekker bij vis of kip.
Aanvullende benodigdheden
- - kwastje
Voedingswaarden
- Energie175 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten1 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
