Geroosterde rode bietensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde rode bietensoep
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ᵒC. Schil 1 kleine biet en snijd deze in hele dunne reepjes. Bedek met vershoudfolie en leg apart.
Stap 2
Was de overige bieten, haal kop en kont eraf en snijd in blokjes.
Stap 3
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 3 el olijfolie en een snuf zout.
Stap 4
Hussel goed en bak 40 minuten in het midden van de oven of tot ze gaar en donker zijn.
Stap 5
Snipper intussen een ui en gaar deze in een hoge pan met 2 el olijfolie.
Stap 6
Was de aardappel, snijd hem in blokjes en pers de knoflooktenen. Schep beiden bij de ui en bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Stap 7
Haal de bieten uit de oven, schep ze in de pan en doe de bouillontabletten samen met 800 ml water erbij.
Stap 8
Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn. Haal de pan van het vuur.
Stap 9
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Vind je hem te dik, voeg dan extra groentebouillon toe.
Stap 10
Verdeel over de borden en garneer met reepjes biet.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie208 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten13 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd3 g