Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde pompoensalade met kikkererwten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde pompoensalade met kikkererwten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd in plakken. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Meng de pompoen met de tandoori kruiden, 2 el olijfolie, kikkererwten, zout en peper.
Stap 2
Verdeel de pompoen en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 25 minuten in de oven.
Stap 3
Halveer intussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken.
Stap 4
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de falafel goudbruin. Breek de tandoori snacks in grove stukken.
Stap 5
Verdeel de spinazie, appel, geroosterde pompoen, kikkererwten en falafel over de borden. Steek hier de tandoori snacks bij en verdeel de mosterd dille dressing over de salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie401 kcal
- Eiwit14.1 g
- Koolhydraten46.9 g
- Vet14.6 gWaarvan verzadigd2.4 g