Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde pompoen met merguez uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde pompoen met merguez uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Stap 3
Snijd de rode ui in dunne partjes.
Stap 4
Halveer de pompoen en verwijder de pitten en draden.
Stap 5
Snijd de pompoen in parten van 3 cm breed.
Stap 6
Snijd elke part in 3 stukken.
Stap 7
Halveer de worstjes.
Stap 8
Verdeel de pompoenstukken in de braadslede en leg de stukken merguez, uipartjes en knoflook ertussen.
Stap 9
Strooi de rozemarijn en tijm erover en maal er wat zout en peper boven.
Stap 10
Sprenkel de olijfolie erover.
Stap 11
Dek het gerecht af met bakpapier.
Stap 12
Schuif de braadslede in de oven en bak de pompoen en merguez 20 minuten.
Stap 13
Schep alles regelmatig om.
Stap 14
Verwijder het bakpapier en rooster de pompoen en merguez in nog 10-15 minuten gaar.
Stap 15
Lekker met couscous.
