Geroosterde-paprikasoep met chorizokruim
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde-paprikasoep met chorizokruim
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de paprika's in de lengte door en leg ze met het snijvlak op een bakplaat.
Stap 2
Bestrijk met wat olijfolie en rooster ze donkerbruin onder de grill. Neem uit de oven en leg de paprika's circa 10 minuten in een afgesloten pan. Trek daarna het donkere vel los en snijd het vruchtvlees fijn.
Stap 3
Bak de blokjes worst in een druppel olie knapperig uit. Laat iets afkoelen en hak de chorizo tot grove kruimels.
Stap 4
Verhit de rest van de olie en fruit de sjalot minimaal 4 minuten op een lage stand. Voeg de aardappel-, paprikablokjes en specerijen toe en roerbak nog enkele minuten.
Stap 5
Giet de bouillon erbij en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep helemaal glad en breng verder op smaak met zout en peper. Bestrooi met het chorizokruim.