Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde lamskoteletten met pastinaak en tijm
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde lamskoteletten met pastinaak en tijm
Stap 1
Meng de ingrediënten voor de marinade goed door elkaar.
Stap 2
Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper en bestrijk ze met de marinade. Laat circa 10 minuten marineren.
Stap 3
Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
Stap 4
Snijd elke pastinaak in 4 lange, dunne parten. Kook de pastinaak in circa 10 minuten net gaar (voor bloemkool geldt circa 2 minuten).
Stap 5
Hak de tijmblaadjes fijn en prak door de boter.
Stap 6
Giet de pastinaak af, laat uitlekken en schep om met de tijmboter.
Stap 7
Leg de stukken pastinaak op een bakplaat en rooster in de oven in circa 15 minuten gaar.
Stap 8
Verhit een grillpan en gril de lamskoteletten in circa 5 minuten gaar. Keer halverwege de grilltijd om.
Stap 9
Serveer de koteletten met de pastinaak en garneer met wat takjes tijm.
Stap 10
Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie560 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten17 g
- Vet43 gWaarvan verzadigd17 g