Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde kip met koffierub en rucolasalade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde kip met koffierub en rucolasalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de gemarineerde kip op een bakplaat en giet 2 eetlepels olijfolie erover. Rooster 30-40 minuten in de oven, tot de kippendijen gaar en goudbruin zijn. Bedek halverwege met aluminiumfolie zodat de kip niet te donker wordt.
Stap 2
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de krieltjes goudbruin. Klop de citroenrasp, -sap, mosterd en overige olijfolie door elkaar en meng met de rucola. Serveer de kip met de krieltjes en rucolasalade. Garneer met partjes sinaasappel en sinaasappelrasp.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie445 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten33 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
