Geroosterde entrecote met pastinaakpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde entrecote met pastinaakpuree
Stap 1
Pers de teen knoflook boven een diep bord uit. Roer de koekkruiden met balsamico-azijn, olijfolie en wat zout erdoor. Wentel de entrecotes door dit mengsel en laat ze bij kamertemperatuur 15 minuten marineren.
Stap 2
Schil intussen de pastinaken met een dunschiller en snijd ze in blokjes. Snipper de ui. Verwarm de kruidenboter uit de pakjes entrecote in een pan en schep de pastinaak en ui erdoor. Bak 2-3 minuten op zacht vuur. Strooi er wat zout en peper door en schenk de melk erbij. Smoor de pastinaak zonder deksel in 15 minuten zachtjes gaar.
Stap 3
Bak intussen de entrecotes in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en van binnen nog rood of rosé. Keer de entrecotes na 2-3 minuten. Laat de gebakken entrecotes onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. Schenk de fond bij het bakvet en laat op hoog vuur inkoken tot een lekkere jus.
Stap 4
Pureer de pastinaak met vocht met de staafmixer tot een gladde, romige puree. Laat de puree al roerend inkoken tot de dikte goed is. Snijd intussen de entrecotes in plakjes. Schep de pastinaakpuree op warme borden en leg de plakjes entrecote er naast. Schep wat jus over het vlees en geef de rest erbij. Lekker met rodekoolsalade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit27 g
- Koolhydraten26 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd5 g