Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde courgettesalade met ricotta
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde courgettesalade met ricotta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de courgette over de bakplaat. Stort de ricotta erbij.
Stap 2
Meng de knoflook met 3 eetl. olijfolie, zout en peper. Besprenkel de courgette en de ricotta met de knoflookolie.
Stap 3
Rooster de courgette met de ricotta in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
Stap 4
Leg de ricotta op een schaal. Schep er de courgette bij. Besprenkel de courgette en de ricotta met de balsamicoazijn en de overige 2 eetl. olijfolie. Bestrooi met de basilicum en pijnboompitten.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie249 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten6 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd7 g