Geroosterde-bloemkoolstamppot met amandelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde-bloemkoolstamppot met amandelen
Stap 1
Snijd de ui in dunne parten en hak de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd kleine roosjes bloemkool van de stronk en verdeel ze met de parten ui en amandelen in de braadslede. Strooi er wat (zee)zout over.
Stap 2
Meng in een kommetje de knoflook met kerriepoeder en olijfolie en sprenkel dit over de bloemkool. Schep alles om. Schuif de braadslede in de oven en rooster de bloemkool in 30-35 minuten bruin en gaar. Schep regelmatig om.
Stap 3
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook de aardappelen in een flinke laag kokend water met wat zout in 15-20 minuten gaar. Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin en doe op een bordje. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg al roerend de melk toe en roer alles tot een smeuïge puree.
Stap 4
Schep drie vierde van het bloemkoolmengsel direct uit de oven door de warme puree. Serveer de stamppot met de resterende bloemkool uit de braadslede erover en strooi de geroosterde amandelen en peterselie erover.
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede
Voedingswaarden
- Energie590 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten62 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd3 g