Geroosterde bloemkool met sesamdressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde bloemkool met sesamdressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het blad van de bloemkool. Kook de hele bloemkool 6 min. in ruim water met zout. Meng intussen de ras el hanout met 2 el olijfolie.
Stap 2
Laat de bloemkool goed uitlekken en leg op de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bloemkool met de kruidenolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven in 20 min. goudgeel en gaar.
Stap 3
Verhit intussen in een koekenpan de overige 2 el olijfolie. Bak de aardappelpartjes in 12-15 min. goudgeel. Bestrooi ze met het paprikapoeder en bak nog 1 min. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Klop intussen een dressing van de mayonaise, sesamolie en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper. Leg de bloemkool op een schaal. Schenk er de sesamdressing over. Garneer met de granaatappelpitjes en peterselie. Serveer met de aardappelpartjes.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - bakkwastje
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten34 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd3 g
Trefwoorden
