Geroosterde bloemkool met gehaktballetjes en korianderjus
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde bloemkool met gehaktballetjes en korianderjus
Stap 1
Kneed het gehakt met de kruiden, ei, beschuitkruimels, de helft van de koriander, sjalot, citroenrasp en rode peper naar smaak tot een samenhangend geheel. Vorm kleine balletjes ervan en zet afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Verwijder de bladeren van de bloemkool en blancheer de hele kool met de stronk naar boven circa 5 minuten in een grote pan kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
Stap 3
Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de bloemkool met de stronk naar beneden in een ovenschaal en bestrijk rondom met wat boter. Strooi wat grof zout erover. Rooster de bloemkool in het midden van de oven in circa 1,5 uur gaar en goudbruin. Bestrijk de bloemkool tussendoor regelmatig met boter.
Stap 4
Verhit intussen 1 eetlepel olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg boter en de rest van de koriander toe aan het bakvet en laat de balletjes in circa 10 minuten gaar worden in de jus. Houd warm in de oven.
Stap 5
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Giet af, schep terug in de pan en stoom op een lage stand droog en kruimig. Verdeel de bloemkool over borden en serveer met de aardappels, gehaktballetjes en jus.