Geroosterde biefstuk met dadelcouscous
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde biefstuk met dadelcouscous
Stap 1
Pers de knoflook boven een diep bord uit. Roer ras el hanout en de helft van de olijfolie erdoor. Wentel de biefstukjes erdoor en laat 5 minuten staan. Snijd de dadels in, verwijder de pitten en snijd de helft van de dadels in stukjes. Halveer de resterende dadels.
Stap 2
Snijd de bosui in dunne ringetjes en hak de peterselie en munt fijn. Meng in een schaal couscous met dadelstukjes, bosui, 2 eetlepels peterselie, 1 eetlepel munt, citroenrasp, citroensap, 2 eetlepels olijfolie en wat zout. Schenk er zoveel kokend water bij dat de couscous 1 cm onder staat. Laat de couscous 10 minuten wellen. Bak de biefstukjes in een hete grillpan in 4-6 minuten bruin en vanbinnen rosé, keer de biefstukjes na 2-3 minuten.
Stap 3
Garneer de couscous met dadels, peterselie en munt. Serveer de biefstukjes met de kruidenboter erop en de couscous erbij. Lekker met sperziebonen.
