Geroosterde beefsalade met cashewnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde beefsalade met cashewnoten
Stap 1
Giet 400 ml koud water over de rijst en voeg een snuf zout toe. Breng aan de kook en laat op middelhoge stand afgedekt circa 5 minuten koken. Zet de warmtebron laag en laat nog 10 minuten koken. Schakel de warmtebron uit en laat de rijst afgedekt nog 10 minuten nagaren. Spreid de rijst uit over een schaal en laat afkoelen.
Stap 2
Plet de cashewnoten onder bakpapier met een deegroller of de zijkant van een koksmes. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de cashewnoten met de koriander en chilipeper in een paar minuten goudbruin. Schep over in een schaaltje en bestrooi met zout.
Stap 3
Meng de komkommer en bosui met de dressing en verdeel over 4 borden. Rol met vochtige handen balletjes van de afgekoelde rijst en rol ze door de sesamzaadjes. Leg bij de salade.
Stap 4
Verhit een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de biefstukreepjes heel kort aan. Verdeel het vlees direct over de salade en bestrooi met de gekruide cashewnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie625 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten70 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd4 g