Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde aubergine met linzen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde aubergine met linzen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de aubergines over de lengte. Pel en snijd de knoflook en uien fijn. Hak de peterselie grof.
Stap 2
Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2 el olijfolie, peper en zout over. Plaats 25 minuten in de oven.
Stap 3
Bereid de bruine linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Stap 4
Verhit intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de tomatentapenade, komijn, paprikapoeder, de helft van de peterselie en de linzen toe. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel het linzenmengsel over de aubergines en garneer het gerecht met de zonnebloempitten en de rest van de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie266 kcal
- Eiwit8.8 g
- Koolhydraten18.9 g
- Vet14.3 gWaarvan verzadigd1.5 g