Geroosterde aardappels, visfilet en asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Geroosterde aardappels, visfilet en asperges
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Bak het spek in een droge, hete koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en verkruimel.
Stap 3
Pel de eieren en hak ze fijn. Schep de spekkruimels en tijm erdoor.
Stap 4
Snijd de krieltjes doormidden en schud ze op een bakplaat om met 2 eetlepels olie en een flinke snuf (zee)zout. Schuif boven in de oven en bak circa 10 minuten.
Stap 5
Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en leg de asperges tussen de aardappeltjes. Schud even om en bak nog 10 minuten verder.
Stap 6
Dep de visfilet droog met keukenpapier. Rol dunne filets eventueel op en steek vast. Bestrijk de vis met olie en bestrooi met zout en peper. Leg de vis bij de aardappels en asperges op de bakplaat en bak nog 8-10 minuten mee.
Stap 7
Serveer alles uit de oven op een voorverwarmde schaal. Bestrooi met het gehakte ei met spek.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie370 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten27 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd3 g