Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Geroosterde aardappel met pittige tomaten-paprikasaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Geroosterde aardappel met pittige tomaten-paprikasaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in partjes. Pers de knoflook uit en snijd de paprika in blokjes. Verdeel de aardappelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met 2 el (olijf)olie, peper en zout. Rooster in 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
Stap 2
Breng ondertussen de gepelde tomaten, knoflook en geroosterde paprika in een pan met dikke bodem aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Duw met een houten lepel de tomaten stuk. Breng op smaak met de tabasco, zout en eventueel peper. Serveer de saus over de geroosterde aardappelpartjes of als dip ernaast.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie307 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten61 g
- Vet2 g