Gerookte zalm uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Gerookte zalm uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 3
Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal.
Stap 4
Hak de bladpeterselie en de dille fijn.
Stap 5
Maal er wat zwarte peper boven en strooi de verse kruiden en sinaasappelrasp erover.
Stap 6
Leg er klontjes boter op.
Stap 7
Dek af met aluminiumfolie en laat de zalm in de oven in 15-20 minuten goed warm worden.
Stap 8
Klop intussen in een kommetje de azijn met mosterd, olie en wat zout en peper tot een dressing.
Stap 9
Snijd de harde stronk uit de spitskool weg en snijd de kool in flinterdunne reepjes.
Stap 10
Schaaf de wortel en biet met een julienneschiller of dunschiller in dunne reepjes.
Stap 11
Meng de spitskool, wortel en biet in aparte kommen elk met 2 eetlepels dressing en laat ze even staan.
Stap 12
Meng vlak voor het serveren de veldsla met de spitskool en verdeel dit over een platte schaal.
Stap 13
Leg de moten zalm erop.
Stap 14
Roer de mayonaise door het braadvocht van de zalm en schep de saus over de zalm.
Stap 15
Garneer de moten zalm met plukken wortel en biet en een toef veldsla, leg ook wat wortel en biet langs de zalm.
Stap 16
Lekker met gebakken aardappeltjes.
