Gerookte zalm met een salade van aspergelinten
Ingrediënten
Bereidingswijze Gerookte zalm met een salade van aspergelinten
Stap 1
Schil de asperges één voor één met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden. Leg de asperges op een rij. Snijd de kopjes op 5 cm af en snijd de houtachtige uiteinden weg. Schaaf de aspergestelen met de dunschiller in lange, dunne linten.
Stap 2
Pers de sinaasappel en raps de schil. Hak de dragon fijn. Klop in een kom het sinaasappelsap met -rasp, dragon, mosterd, walnootolie, zout en versgemalen peper tot een dressing. Schep de aspergelinten erdoor en laat 15 minuten marineren.
Stap 3
Kook de aspergekopjes 3 minuten in een steelpan met ruim kokend water met wat zout en laat ze nog 5 minuten afgedekt staan. Spoel ze daarna in een zeef onder koud stromend water en laat ze afkoelen.
Stap 4
Snijd de aardbeien in plakjes. Spreid de plakjes zalm op een bord en schep de aspergesalade in het midden. Leg de aspergepunten erbij en de plakjes aardbei erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie275 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten7 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd3 g