Gerookte eendenborst met aspergetips
Ingrediënten
Bereidingswijze Gerookte eendenborst met aspergetips
Stap 1
Boen een derde van de sinaasappels schoon onder de warme kraan. Rasp de schil dun zodat er geen wit meekomt. Pers de sinaasappel uit.
Stap 2
Schil de andere sinaasappels zo dik dat je in het vruchtvlees snijd. Snijd boven een kom voorzichtig de partjes vruchtvlees tussen de velletjes uit, een voor een en vang het sap op.
Stap 3
Doe de sinaasappelpartjes, rasp en sap in een pannetje met de geleisuiker. Verhit en laat 5 minuten zachtjes koken. Laat daarna afkoelen en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Stap 4
Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer er de aspergetips 2 minuten in. Dompel ze meteen in koud water. Laat uitlekken en snijd ze elk in drie stukken.
Stap 5
Verdeel de stukjes aspergetip over 4 glazen. Drapeer daarop de plakjes eendenborst en bekroon met een lepel sinaasappelgelei. Garneer met een blaadje basilicum. Serveer de eventueel overgebleven gelei apart erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 glazen
Voedingswaarden
- Energie270 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten40 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd2 g