Gepofte zoete aardappel met quinoa
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte zoete aardappel met quinoa
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappelen en halveer deze over de lengte. Verdeel 2 el olijfolie en de helft van het paprikapoeder over de zoete aardappelen en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Verdeel de zoete aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 minuten in de oven. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado vervolgens in plakken.
Stap 3
Verhit intussen een pan met water en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en breng op smaak met de helft van het kerriepoeder, zout en peper.
Stap 4
Snijd de tofu in blokjes van 3 cm en marineer met 2 el olijfolie, de honing, de rest van het paprikapoeder en de rest van het kerriepoeder. Verhit een pan en bak de tofu goudbruin en gaar.
Stap 5
Verdeel de quinoa, veldsla en avocado over de zoete aardappel en schep hier de tofu overheen. Garneer het gerecht met de gezouten pinda’s.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie681 kcal
- Eiwit21.3 g
- Koolhydraten69 g
- Vet32.6 gWaarvan verzadigd4.3 g