Gepofte zoete aardappel met kikkererwten
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte zoete aardappel met kikkererwten
Stap 1
Verhit de barbecue. Was de zoete aardappelen en prik er met een vork rondom gaatjes in.
Stap 2
Wrijf de aardappelen in met 1 el olie en pof in ongeveer 30 - 40 minuten gaar op de barbecue. Draai regelmatig.
Stap 3
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Schep de kikkererwten om met de resterende olie en de tandoori kruiden en verdeel over de bakplaat. Bak de kikkererwten op de bakplaat 20 minuten op de barbecue.
Stap 5
Schud af en toe om. Breng op smaak met een beetje zout.
Stap 6
Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst met een lepel en snijd in kleine blokjes. Pers de limoen en knoflook uit.
Stap 7
Halveer de avocado's, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schep uit de schil in een kom met de komkommer.
Stap 8
Schep om met de knoflook en het limoensap en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 9
Meng in een kom met een vork de tahini met 1 el lauwwarm water tot een vloeibare dressing. Voeg indien nodig extra water toe.
Stap 10
Snijd de gepofte aardappelen in de lengte in, maar niet helemaal door. Rul de binnenkant van de aardappel met een vork.
Stap 11
Verdeel er de kikkererwten over en besprenkel met tahini. Schep een flinke lepel avocadosalsa in de aardappel en zigzag er de chilisaus over.
