Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gepofte sjalotjes met oudekaastapenade
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gepofte sjalotjes met oudekaastapenade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongepelde sjalotten en besprenkel de snijkanten met 2 el olijfolie.
Stap 2
Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en pof in 20 minuten gaar in de oven.
Stap 3
Doe ondertussen voor de tapenade de walnoten, oude kaas, dadels, balsamicoazijn en olijfolie in de kom van de keukenmachine en maal tot een tapenade. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Neem de sjalotten uit de oven en laat afkoelen. Verwijder de schil en leg met de bolle kant naar beneden op een schaal.
Stap 5
Verdeel de oudekaastapenade over de sjalotten en garneer met de rucola.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat
- - bakpapier
- - keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie140 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten5 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd3 g