Gepofte roseval aardappelen met brie
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte roseval aardappelen met brie
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur in aluminiumfolie (25 x 25 cm) in stukken af, 2 per persoon.
Stap 2
Boen de aardappelen schoon, dep ze droog en wrijf ze in met zout en olijfolie.
Stap 3
Leg elke aardappel op een stuk aluminiumfolie, vouw het folie om de aardappel en draai het dicht.
Stap 4
Rooster de aardappelen op de bakplaat in de oven in 40-50 minuten gaar. Prik met een vork door het folie om te controleren of de aardappelen gaar zijn.
Stap 5
Hak intussen kruiden fijn en meng ze in een kommetje. Snijd de brie in gelijke plakken, 2 per persoon.
Stap 6
Neem de bakplaat uit de oven. Vouw het folie rond de aardappelen open.
Stap 7
Snijd de aardappelen in de lengte diep in en duw ze open. Strooi de kruiden in de inkepingen en duw er een stuk brie in.
Stap 8
Schuif de bakplaat opnieuw in de oven en laat de brie in nog 10 minuten smelten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie495 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten45 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd12 g
