Gepofte puntpaprika's met mozzarella en basilicumolie
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte puntpaprika's met mozzarella en basilicumolie
Stap 1
Verwarm de oven tot 180°C.
Stap 2
Pel de knoflook en verdeel de knoflook in vier delen.
Stap 3
Pak de paprika's in met een dubbele laag aluminiumfolie.
Stap 4
Leg ze in de oven en laat ze een half uur poffen.
Stap 5
Zet dan de oven uit en laat ze nog een half uur in de oven liggen.
Stap 6
Rooster ondertussen de pijnboompitten in.
Stap 7
een droge koekenpan op hoog vuur.
Stap 8
Breng een steelpan met water aan de kook.
Stap 9
en zet een kom ijskoud water klaar.
Stap 10
Bewaar wat mooie topjes basilicum om te garneren.
Stap 11
Blancheer de rest vijf seconden in het kokende water.
Stap 12
Schep de basilicum met een schuimspaan.
Stap 13
in ijskoud water en dep daarna goed droog.
Stap 14
Blancheer de knoflook twintig seconden in.
Stap 15
het kokende water en spoel daarna koud.
Stap 16
Blender de olijfolie met de knoflook en geblancheerde.
Stap 17
basilicum.
Stap 18
Laat dit maximaal een half uur staan en zeef de olie.
Stap 19
Verwijder de steel, zaadlijsten en het vel van de paprika's.
Stap 20
Snijd ze in dikke lange repen en leg ze als een brede baan op een bord.
Stap 21
Bestrooi met zout en versgemalen peper.
Stap 22
Scheur de mozzarella in grove stukken en verdeel over de paprika.
Stap 23
Bestrooi met pijnboompitten, besprenkel met balsamicoazijn en basilicumolie.
Stap 24
Garneer met de topjes basilicum.
