Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gepofte knoflook
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gepofte knoflook
Stap 1
Snijd met een scherp mesje het topje zo van de bol knoflook dat de teentjes zichtbaar zijn (niet pellen). Bestrijk het snijvlak en de bol rondom met olijfolie.
Stap 2
Zet de bol knoflook in het midden van een stuk aluminiumfolie en vouw het folie rond de bol, zodat de hele bol goed verpakt is.
Stap 3
Leg de in folie verpakte knoflook op het barbecuerooster of tussen de gloeiende kooltjes. Pof de knoflook in 20-30 minuten gaar. De bol geeft dan mee als je er in knijpt.
Stap 4
Verwijder het folie en laat de knoflook iets afkoelen. Knijp de bol boven een kommetje uit zodat de gare knoflook in het kommetje valt. Je kunt ook de tenen uit de bol losmaken en één voor één tussen duim en wijsvinger uitknijpen.
Aanvullende benodigdheden
- - kwastje
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie50 kcal
- Eiwit1 g
- Koolhydraten3 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g