Gepofte knoflook witlof tarte tatin
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte knoflook witlof tarte tatin
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de bol knoflook doormidden, besprenkel met 1 el olijfolie en pak in met aluminiumfolie. Plaats in de oven en pof de knoflook 40 minuten. Ris de blaasjes van de tijm.
Stap 2
Snijd intussen het bruin van de onderkant van de witlof en halveer. Pel en halveer de sjalotten.
Stap 3
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de witlof, sjalotten en tijm 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen een pan met de suiker en 200 ml water. Karamelliseer tot de suiker lichtbruin begint te kleuren.
Stap 4
Verdeel de witlof en sjalotten over de taartvorm met de snijkant naar beneden. Giet de karamel erover. Leg het bladerdeeg erop en druk aan. Snijd het overige deeg weg.
Stap 5
Plaats de tarte tatin 25 minuten bij de knoflook in de oven. Haal de tarte tatin en knoflook uit de oven, laat 5 minuten afkoelen en draai om op een bord.
Stap 6
Haal de knoflook uit de schil en prak fijn. Meng dit door de crème fraîche.
Stap 7
Serveer de tarte tatin met de gepofte knoflook crème fraîche.