Gepofte flespompoen met krokant spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte flespompoen met krokant spek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de spruiten in dunne plakken.
Stap 2
Halveer de flespompoenen over de lengte en verwijder de zaden. Snijd de pompoen vervolgens links en rechts schuin in tot 1 cm van de schil zodat er een ruit ontstaat.
Stap 3
Leg de pompoen, met de gesneden kant naar boven, op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel hier 2 el olijfolie en het paprikapoeder over. Breng op smaak met zout en peper. Plaats de pompoen 40 minuten in de oven. Plaats wanneer de pompoen nog 10 minuten moet het ontbijtspek bij de pompoen op de bakplaat.
Stap 4
Verwijder intussen de steel en zaadlijsten van de rode paprika en snijd in blokjes van 1 cm.
Stap 5
Verhit een wok met 2 el olijfolie en wok de knoflook, spruitjes, rode paprika en kikkererwten 6 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel het kikkererwtenmengsel over de pompoen. Leg het krokante spek erop en serveer.