Gepofte bietjes met geitenkaas en pistachenoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte bietjes met geitenkaas en pistachenoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de bietjes per stuk op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie. Halveer grote bieten eventueel.
Stap 2
Leg de knoflook en oregano in het midden op de bieten, bestrooi met zout en peper en besprenkel met de olijfolie en balsamicoazijn.
Stap 3
Vouw de foliepakketjes goed dicht en pof de bieten circa 45 minuten in het midden van de oven. Als je met de punt van een mes goed in de bietjes kunt prikken, zijn ze gaar.
Stap 4
Neem de gepofte bietjes uit de oven, pas op want ze zijn heel heet. Verwarm de ovengrill. Open de pakketjes, maar laat het folie eromheen.
Stap 5
Snijd de bietjes aan de bovenkant kruislings in en duw ze iets open. Vul de opening met de geitenkaas en verdeel de noten en honing erover. Gratineer 4-5 minuten niet te dicht onder de grill tot de geitenkaas lichtbruin is.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten30 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd8 g