Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gepofte aardappel met rozemarijn-kaastopping
Stap 1
Verpak de aardappels met schil in aluminiumfolie en leg 30-45 minuten tussen de hete kooltjes van de barbecue tot ze gaar zijn. Of pof circa 45 minuten in de oven (180ºC).
Stap 2
Rooster intussen de pijnboompitten licht in een droge, hete koekenpan. Maal de rozemarijn, knoflook en pijnboompitten in een vijzel fijn met de olie en een snuf zeezout en peper. Roer de kaas erdoor en houd apart.
Stap 3
Neem de aardappels uit het folie en snijd ze aan de bovenkant in. Knijp aan de zijkanten erin zodat het aardappelkruim een beetje loslaat van de schil en maak af met de rozemarijn-kaastopping.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - aluminiumfolie
- - vijzel
Voedingswaarden
- Energie290 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten22 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
