Gepofte aardappel met geitenroom, lamsreepjes en gesmoorde venkel
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepofte aardappel met geitenroom, lamsreepjes en gesmoorde venkel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Boen de aardappels schoon en droog ze. Bestrijk de aardappels met een beetje olie. Vouw steeds een stukje aluminiumfolie dubbel en leg een aardappel erin. Vouw het folie eromheen, maar laat de bovenkant open.
Stap 3
Leg de aardappels in de folie in een ovenschaal of op een bakplaat en pof in de oven in circa 40 minuten gaar.
Stap 4
Verhit intussen 1 eetlepel olie in een stoofpan en leg de plakken venkel erin. Giet 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel water erbij en bestrooi met zout. Laat afgedekt circa 10 minuten smoren tot de venkel beetgaar is, of smoor iets langer voor wat zachtere venkel.
Stap 5
Roer de geitenkaas glad met de zure room, wat citroenrasp, 1 theelepel citroensap, zout en peper.
Stap 6
Verhit de overige olie en bak hierin de lamsreepjes op een hoge stand in circa 5 minuten gaar en bruin.
Stap 7
Neem de aardappels uit het folie en snijd de bovenkant open. Druk de aardappels een beetje in zodat de opening wijder wordt en schep er een lepel geitenroom in. Bestrooi met de peterselie en serveer met de venkel en lamsreepjes.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie555 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten30 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd14 g