Gepocheerde kabeljauw met rucolasaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerde kabeljauw met rucolasaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verdeel de bospeen over een bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bak circa 20 minuten in de oven. Verhit de rest van de olie en bak de krieltjes hierin goudbruin.
Stap 2
Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Leg deze naast elkaar in de schaal. Leg op elke portie een laurierblaadje en besprenkel met de wijn. Pocheer de vis met het deksel op een kier circa 5 minuten in de magnetron op 800 watt of dek de schaal af met vershoudfolie en prik meerdere keren in.
Stap 3
Pureer intussen de rucola met het citroensap en de room in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus. Verwarm deze saus au bain marie, zonder te koken. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Schep de gebakken krieltjes en wortel op warme borden. Leg de kabeljauw zonder laurier erop. Voeg het pocheervocht toe aan de saus. Serveer de saus bij de vis en garneer met de peterselie en een partje citroen.