Gepocheerde kabeljauw met asperges en peterselie
Ingrediënten
Bereidingswijze Gepocheerde kabeljauw met asperges en peterselie
Stap 1
Breng een brede pan water met zout aan de kook.
Stap 2
Leg de asperges in het kokende water en zet het vuur laag.
Stap 3
Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken en zet dan het vuur uit.
Stap 4
Laat 5 minuten staan tot ze gaar zijn.
Stap 5
Prik met een vork in het dikste deel om de gaarheid te controleren.
Stap 6
Haal wat mooie kleine blaadjes uit de peterselie om te garneren.
Stap 7
Hak de rest grof samen met de ongeschilde knoflook.
Stap 8
Smelt de boter met de knoflook en peterselie en laat circa 10 minuten op een laag vuur trekken.
Stap 9
Zeef door een zeer fijne zeef zodat ook de eiwitten van de boter achterblijven.
Stap 10
Houd de peterselieboter warm of verwarm deze net voor het serveren.
Stap 11
Breng ondertussen een pan met het water met de visbouillonblokjes aan de kook.
Stap 12
Snijd de kabeljauw in acht gelijke delen.
Stap 13
Zet het vuur op z'n laagst, doe de kabeljauw erin en doe het deksel erop.
Stap 14
Kabeljauw van normale dikte heeft 8 à 10 minuten nodig om gaar te worden.
Stap 15
Leg eventuele dunnere stukken dus een paar minuten later in de bouillon zodat alles tegelijkertijd klaar is.
Stap 16
Laat het water niet koken mar houd het tegen de kook aan.
Stap 17
Spoel de kappertjes af onder de kraan en laat uitlekken.
Stap 18
Serveer de kabeljauw op de asperges en besprenkel met de kappertjes, peterselieboter en peterselie.
Stap 19
Lekker met gekookte aardappels!.
