Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Gepocheerde appel met chocolademousse, toffeesaus en hazelnoot
Stap 1
Breng voor de appels 1 liter water met de suiker, azijn en kaneel aan de kook tot de suiker is opgelost.
Stap 2
Schil de appels, bewaar de schillen en snijd de appels in 8 parten. Besprenkel met wat citroensap zodat de appel niet verkleurt.
Stap 3
Neem de pan van de warmtebron en laat de kamillethee, appelschillen en kaneel circa 30 minuten trekken in de vloeistof. Verwijder dan de theezakjes, schillen en het kaneelstokje.
Stap 4
Breng de vloeistof opnieuw aan de kook, schakel de warmtebron uit en leg de partjes appel in de pan. Laat de appels in het vocht afkoelen en roer regelmatig.
Stap 5
Maak de borden op met de gepocheerde appel, chocolademousse, toffeesaus en hazelnootcrumble.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 spuitzakken
- - bakpapier
- - blender
Voedingswaarden
- Energie720 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten59 g
- Vet49 gWaarvan verzadigd30 g